Direct uit eigen voorraad
Waterdoorlatende en waterdichte schaduwdoeken
Doek op maat

Werkwijze maatwerk schaduwdoeken

Voor iedere tuin hebben wij een passende schaduwoplossing. Wanneer een standaard maat niet in jouw tuin past bieden wij de mogelijkheid om een schaduw,- of harmonicadoek op maat te laten maken. Dit doen wij in ons eigen atelier in Doetinchem. Met onze ervaren coupeuses kunnen we (bijna) alles maken. We laten je graag zien hoe wij te werk gaan.

Offerte

Voordat we een passend schaduw,- of harmonicadoek kunnen maken, moeten we inzicht krijgen in jouw situatie. Waar komt het schaduw,- of harmonicadoek te hangen? Zijn er factoren waarmee we rekening moeten houden? (bijvoorbeeld een boom die in de weg staat, of een eventuele paal die geplaatst moet worden). En welk formaat is het meest geschikt voor jouw situatie en wensen? Zodra wij dit inzichtelijk hebben kunnen wij een passend voorstel aanbieden.

Twijfel je over wat de beste oplossing zou kunnen zijn voor jouw situatie? Dan geven je graag advies. Vraag een vrijblijvende offerte aan en we helpen je verder.

 

Specificaties maatwerk schaduwdoek

Onze maatwerk schaduwdoeken stellen wij met veel zorg en vakkundigheid samen zodat jij lang kunt genieten van onze maatwerk oplossingen. De maatwerk schaduwdoeken hebben dezelfde kwaliteit als die van Sunfighters. Rondom het schaduwdoek wordt gebruik gemaakt van een verstevigingsband van 38 mm. Deze band zorgt ervoor dat het schaduwdoek niet uitscheurt en dat het stevig hangt. De verstevigingsband heeft dezelfde kleur als het schaduwdoek, hieraan wordt de RVS driehoek genaaid die op deze manier stevig vast zit. Het voordeel van een RVS driehoek is dat de karabijn,- of spanhaak in de hoek valt waardoor het schaduwdoek bij wat wind ook nog steeds stevig hangt.

schaduwdoek zwart      

Afhankelijk van de grootte van het schaduwdoek kan er een naad in het schaduwdoek komen. Het HDPE materiaal zit op rollen van ± 300 cm. Bij vierkante en rechthoekige schaduwdoeken wordt de naad altijd in het midden gemaakt. Bij (ongelijkzijdige) driehoeken kan de naad niet in het midden gemaakt worden. De naad wordt altijd zo vakkundig mogelijk weggewerkt zodat het bijna niet zichtbaar is.

Waterdoorlatend materiaal

Waterdoorlatende schaduwdoeken worden gemaakt van HDPE materiaal, deze hebben een gewicht van een gewicht van 320 gram/m². Waterdoorlatende schaduwdoeken zijn verkrijkbaar in wit, ivoor, zand, grijs en zwart.

 

Brandwerend materiaal

Naast het HDPE materiaal hebben wij brandwerend HDPE materiaal. Dit materiaal heeft een fijnere structuur en werkt brandvertragend. Het brandvertragende materiaal hebben wij enkel beschikbaar voor onze maatwerk schaduwdoeken. Wij kunnen hier een certificaat bij leveren die aangeeft dat het schaduwdoek brandvertragend is. Ideaal voor verzorgingscentra en/of kinderdagverblijven.

Brandvertragende schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in crème, beige en antraciet.

Waterdicht materiaal

De waterdichte schaduwdoeken worden gemaakt van Polyester met een gewicht van 230 gram/m². Ook bij de waterdichte schaduwdoeken wordt er een verstevigingsband rondom het hele doek een verstevigingsband genaaid. Ook heeft dit schaduwdoek op de hoeken RVS driehoeken. Bij de productie van waterdichte schaduwdoeken is het voor ons belangrijk om te weten hoe een driehoek gemaakt moet worden. Dus de verhoudingen tussen lengte en breedte. Dit omdat zo’n schaduwdoek maar aan één kant een waterdichte coating heeft en omdat de naden altijd naar beneden moeten wijzen voor de afloop van het regenwater.

Afhankelijk van de grootte van het schaduwdoek kan er een naad in het schaduwdoek komen. Het Polyester materiaal zit op rollen van ± 240 cm. De naad wordt altijd zo vakkundig mogelijk weggewerkt zodat het bijna niet zichtbaar is.

Waterdichte schaduwdoeken zijn te verkrijgen in wit, ecru, sahara, licht grijs, taupe grijs en antraciet

 

 

 

Moet ik kiezen voor een waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek?

Het aanbod van schaduwdoeken.nl is opgesplitst in twee typen schaduwdoeken: waterdichte,- en waterdoorlatende schaduwdoeken. Beide doeken hebben bepaalde aspecten waarmee je rekening moet houden en wat handig is om te weten voor de aanschaf. Verdiep je eerst in het materiaal waardoor je een goede keuze kunt maken voor het type schaduwdoek.

Waterdoorlatend

  • Het materiaal bevat minuscule openingen waar de wind doorheen gaat. Hierdoor is het 35% koeler dan onder een waterdicht schaduwdoek. 
  • Wanneer het regent, gaat het regenwater door het schaduwdoek heen. 
  • Het doek kan horizontaal opgehangen worden. 
  • Het schaduwdoek is eenvoudig te reinigen met water en een borstel.

Waterdicht

  • Het schaduwdoek dient altijd met afschot opgehangen worden. Per meter moet het schaduwdoek 25 cm aflopen. Als dit niet te realiseren is, kies dan niet voor een waterdicht schaduwdoek.
  • Houd rekening met het feit dat het doek ook winddicht is. Het doek zal, afhankelijk van de oppervlakte, veel wind gaan vangen. Het doek moet dus altijd strak opgehangen worden.
  • De warme lucht blijft meer hangen onder een waterdicht schaduwdoek.
  • Het schaduwdoek is eenvoudig te reinigen met water en een borstel.

Handig om te weten!

Wij streven ernaar om onze maatwerk producten zo snel als mogelijk te leveren. De levertijd is afhankelijk van de periode waarin het maatwerk product wordt besteld. De levertijd kan variëren van vijf tot twintig werkdagen. De levertijd wordt altijd in de offerte benoemd
De grootte van het bestelde schaduwdoek,- of harmonicadoek op maat kan 2% van de opgevraagde grootte afwijken. Dit wordt veroorzaakt door de elasticiteit van het gebruikte materiaal, de fabricageprocessen en de spanning die op het schaduwdoek komt bij het opspannen ervan.
 Schaduwdoeken hebben altijd een curve. Dit omdat het schaduwdoek anders niet te spannen is. Houd er dus rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt met schaduwdoek.
In het schaduwdoek wordt een RVS driehoek genaaid. De afmeting van het schaduwdoek is inclusief deze RVS driehoek.

Wil je een schaduwdoek aanschaffen maar weet je nog niet welke maat het beste past in jouw tuin? Lees dan onze instructies voor het opmeten van je schaduwdoek

Schaduwdoeken
De waardering van www.schaduwdoeken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 259 reviews.