Over schaduwdoeken.nl
Direct uit eigen voorraad Waterdoorlatende en waterdichte schaduwdoeken Doek op maat Direct uit eigen voorraad

Offerte maatwerk doek

Voor iedere tuin hebben wij een passende schaduwoplossing. Wanneer een standaard maat niet in jouw tuin past bieden wij de mogelijkheid om een schaduw,- of harmonicadoek op maat te laten maken. Dit doen wij in ons eigen atelier in Doetinchem. Met onze ervaren coupeuses kunnen we (bijna) alles maken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor je pand? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vraag een offerte aan!

Waterdoorlatend HDPE materiaal

Waterdoorlatende schaduwdoeken worden gemaakt van HDPE materiaal, deze hebben een gewicht van een gewicht van 320 gram/m². Waterdoorlatende schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in vanille, ivoor, zand, grijs en zwart.

HDPE Vanille 1 

Brandwerend HDPE materiaal

Naast het HDPE materiaal hebben wij brandwerend HDPE materiaal. Dit materiaal heeft een fijnere structuur en werkt brandvertragend. Het brandvertragende materiaal hebben wij enkel beschikbaar voor onze maatwerk schaduwdoeken. Wij kunnen hier een certificaat bij leveren die aangeeft dat het schaduwdoek brandvertragend is. Ideaal voor verzorgingscentra en/of kinderdagverblijven.

Brandvertragende schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in antraciet en zwart.

 

Waterdicht Polyester materiaal

De waterdichte schaduwdoeken worden gemaakt van Polyester met een gewicht van 230 gram/m². Ook bij de waterdichte schaduwdoeken wordt er een verstevigingsband rondom het hele doek een verstevigingsband genaaid. Ook heeft dit schaduwdoek op de hoeken RVS driehoeken. Bij de productie van waterdichte schaduwdoeken is het voor ons belangrijk om te weten hoe een driehoek gemaakt moet worden. Dus de verhoudingen tussen lengte en breedte. Dit omdat zo’n schaduwdoek aan één kant een waterdichte coating heeft en omdat de naden altijd naar beneden moeten wijzen voor de afloop van het regenwater.

Afhankelijk van de grootte van het schaduwdoek kan er een naad in het schaduwdoek komen. Het Polyester materiaal zit op rollen van ± 240 cm. De naad wordt altijd zo vakkundig mogelijk weggewerkt.

Waterdichte schaduwdoeken zijn te verkrijgen in wit, ecru, sahara, licht grijs, taupe grijs en antraciet

 

Handig om te weten!

Wij streven ernaar om onze maatwerk producten zo snel als mogelijk te leveren. De levertijd is afhankelijk van de periode waarin het maatwerk product wordt besteld.De levertijd kan variëren van vijf tot twintig werkdagen. De levertijd wordt altijd in de offerte benoemd.

De grootte van het bestelde schaduwdoek,- of harmonicadoek op maat kan 2% van de opgevraagde grootte afwijken. Dit wordt veroorzaakt door de elasticiteit van het gebruikte materiaal, de fabricageprocessen en de spanning die op het schaduwdoek komt bij het opspannen ervan.

 Schaduwdoeken hebben altijd een curve. Dit omdat het schaduwdoek anders niet te spannen is. Houd er dus rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt met schaduwdoek.

In het schaduwdoek wordt een RVS driehoek genaaid. De afmeting van het schaduwdoek is inclusief deze RVS driehoek.

Specificaties maatwerk schaduwdoek

Onze maatwerk schaduwdoeken stellen wij met veel zorg en vakkundigheid samen zodat jij lang kunt genieten van onze maatwerk oplossingen. De maatwerk schaduwdoeken hebben dezelfde kwaliteit als die van Sunfighters. Rondom het schaduwdoek wordt gebruik gemaakt van een verstevigingsband van 38 mm. Deze band zorgt ervoor dat het schaduwdoek niet uitscheurt en dat het stevig hangt. De verstevigingsband heeft dezelfde kleur als het schaduwdoek, hieraan wordt de RVS driehoek genaaid die op deze manier stevig vast zit. Het voordeel van een RVS driehoek is dat de karabijn,- of spanhaak in de hoek valt waardoor het schaduwdoek bij wat wind ook nog steeds stevig hangt.

Afhankelijk van de grootte van het schaduwdoek kan er een naad in het schaduwdoek komen. Het HDPE materiaal zit op rollen van ± 300 cm. Bij vierkante en rechthoekige schaduwdoeken wordt de naad altijd in het midden gemaakt. Bij (ongelijkzijdige) driehoeken kan de naad niet in het midden gemaakt worden. De naad wordt altijd zo vakkundig mogelijk weggewerkt.

Specificaties maatwerk harmonicadoek

Onze maatwerk harmonicadoeken stellen wij met veel zorg en vakkundigheid samen. Het harmonicadoek bestaat uit golven die samen tot een bepaalde lengte komen. Om de juiste maat te bepalen voor jouw maatwerk harmonicadoek dien je de binnenmaat van de pergola of een dergelijk frame op te meten. Raadzaam is om in de breedte 6 cm eraf te halen en in de lengte 10 cm erbij te doen. Dit zodat het doek altijd past en goed aansluit binnen de pergola of dergelijk frame. Lees hiervoor ook onze uitgebreide keuzehulp.

Moet ik kiezen voor een waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek?

Het aanbod van schaduwdoeken.nl is opgesplitst in twee typen schaduwdoeken: waterdichte,- en waterdoorlatende schaduwdoeken. Beide doeken hebben bepaalde aspecten waarmee je rekening moet houden en wat handig is om te weten voor de aanschaf. Verdiep je eerst in het materiaal waardoor je een goede keuze kunt maken voor het type schaduwdoek.

Waterdoorlatend

  • Het materiaal bevat minuscule openingen waar de wind doorheen gaat. Hierdoor is het 35% koeler dan onder een waterdicht schaduwdoek.
  • Wanneer het regent, gaat het regenwater door het schaduwdoek heen.
  • Het doek kan horizontaal opgehangen worden.
  • Het schaduwdoek is eenvoudig te reinigen met water en een borstel.

Waterdicht

  • Het schaduwdoek dient altijd met afschot opgehangen worden. Per meter moet het schaduwdoek 25 cm aflopen. Als dit niet te realiseren is, kies dan niet voor een waterdicht schaduwdoek.
  • Houd rekening met het feit dat het doek ook winddicht is. Het doek zal, afhankelijk van de oppervlakte, veel wind gaan vangen. Het doek moet dus altijd strak opgehangen worden.
  • De warme lucht blijft meer hangen onder een waterdicht schaduwdoek.
  • Het schaduwdoek is eenvoudig te reinigen met water en een borstel.

Wil je een schaduwdoek aanschaffen maar weet je nog niet welke maat het beste past in jouw tuin? Lees dan onze instructies voor het opmeten van je schaduwdoek.

Schaduwdoeken
De waardering van www.schaduwdoeken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 260 reviews.