Over schaduwdoeken.nl
Direct uit eigen voorraad Waterdoorlatende en waterdichte schaduwdoeken Doek op maat Direct uit eigen voorraad

De schaduwdoek ideeën van onze experts 

Je hebt een buitenruimte of tuin waar nog iets aan ontbreekt en dat wil je veranderen. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk wel eens gehoord van schaduwdoeken. Deze doeken zijn een veelzijdige oplossing om schaduw te creëren in diverse buitenruimtes. Lees daarom gerust verder en kom erachter waarvoor je schaduwdoeken allemaal kan gebruiken.  

Een schaduwdoek als beschutting voor huisdieren 

In de zomer kan de hitte zowel oncomfortabel als gevaarlijk zijn voor huisdieren. Een schaduwdoek biedt de perfecte oplossing om een koele en beschutte plek te creëren waar je viervoeters veilig kunnen ontspannen en spelen. 

Het is belangrijk dat huisdieren altijd schaduw tot hun beschikking hebben en houd er ook rekening mee dat de zon gedurende de dag draait.  Waar in de ochtend lekkere koele schaduw is, kan in de middag de zon urenlang vol staan branden. Plaats daarom het schaduwdoek zo dat op het heetst van de dag een comfortabele schaduwplek ontstaat. Zo’n schaduwplek is, los van de dieren, ook heerlijk voor je gasten bij een gezellig feestje.  

Ga voor een sfeervol tuinfeest 

Organiseer je wel eens een tuinfeest of wordt dit je eerste keer? Dan is de aanschaf van een schaduwdoek helemaal geen slecht idee. Ten eerste geeft een schaduwdoek een vrijer gevoel dan een tent, heeft het een luxere uitstraling en is het doek, na het feest, ook te gebruiken als overkapping voor je lounge set.  Verder beschermen onze schaduwdoeken je gasten niet alleen tegen de zon, maar zorgen ze ook voor een sfeervolle ambiance. Hang bijvoorbeeld lichtslingers op onder het doek. 

Bescherm je voertuig met een schaduwdoek boven de oprit 

Heb je minder met muziek en geef je meer om auto’s? Dan kan je er ook voor kiezen om een schaduwdoek boven je oprit op te hangen. Op deze manier staat je auto in de schaduw.  Een schaduwdoek boven de oprit kan functioneren als een carport om je voertuig tegen zon en hagel te beschermen, wat vooral handig is als je geen garage hebt. Het is ook lekker als je auto uit de brandende zon staat waardoor de binnenkant niet extreem heet is wanneer je wilt instappen. Dat doet ons denken aan nog iets dat erg warm kan worden door de zon, de grond! 

bescherming van auto met schaduwdoek

Een schaduwdoek boven kunstgras 

Kunstgras kan in de volle zon erg heet worden. Een schaduwdoek erboven kan de temperatuur erg verlagen en het comfortabeler maken om op je kunstgrasveld te gaan liggen. Ja, kunstgras kan dus wel degelijk warm worden door de zon. Kunstgras mist daarom ook het verkoelende effect van natuurgras, hierdoor kan het warmer aanvoelen dan natuurgras. Het voordeel aan kunstgras, het wordt niet zo warm als bestrating.  

Het blijft natuurlijk wel zo lekker om in de zomer lekker in het gras te kunnen liggen dat ook qua temperatuur aangenaam is. En een schaduwdoek is daarvoor de oplossing. 

Hang een schaduwdoek op boven een speelplaats 

Creëer een veilige speelomgeving voor kinderen met een schaduwdoek dat bescherming biedt tegen UV-stralen. Zo kunnen kinderen, zelfs tijdens zonnige dagen, veilig en comfortabel buiten spelen. Maar daar stopt het niet, schaduwdoeken zorgen ook voor verkoeling. Hierdoor blijven ook toestellen koeler waardoor ze niet gloeiend heet worden en kinderen zich niet bezeren aan hete speeltoestellen. 

Taupe schaduwdoek boven kunstgras
Schaduwdoek boven speelplaats

Boven het zwembad 

Een schaduwdoek boven je zwembad kan het water koel houden en zwemmers tegen de zon beschermen tijdens het baantjes trekken of spelen in het water. Daarbij kunnen waterdichte schaduwdoeken ook goed tegen vocht waardoor ze echt ideaal zijn boven een zwembad of jacuzzi. 

Poolparty op de planning? Dan is een schaduwdoek de perfect uitkomst. Creëer een gezellige ruimte bij het zwembad waar de feestgangers onder kunnen zwemmen, dansen of zitten. 

Boven je terras voor een luxe uitstraling 

Geef je terras een upgrade en ga voor een luxe uitstraling met een schaduwdoek. De doeken zijn een aantrekkelijke toevoeging aan je terras. Laat je gasten lekker in de schaduw zitten terwijl ze genieten van een hapje en een drankje, compleet in de buitenlucht. Er kan ook gekozen worden voor een harmonicadoek. Met dit type schaduwdoek kan je de hoeveelheid schaduw die je wilt hebben zelf bepalen.  

Hopelijk hebben deze ideeën je laten zien hoe veelzijdig schaduwdoeken kunnen zijn. Natuurlijk zijn er nog tal van andere toepassingen te bedenken, maar het is ook goed om te onthouden dat ze een van de meest stijlvolle toevoegingen kunnen zijn aan je buitenruimte. Ben je benieuwd geworden naar onze schaduwdoeken? Bekijk dan eens onze collectie! 

Offerte aanvragen

schaduwdoek boven loungeset
een harmonicadoek als veranda
Schaduwdoeken
De waardering van www.schaduwdoeken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 276 reviews.