Over schaduwdoeken.nl
Direct uit eigen voorraad Waterdoorlatende en waterdichte schaduwdoeken Doek op maat Direct uit eigen voorraad

Bevestigingsmaterialen voor een schaduwdoek

Alle bevestigingsmaterialen bekijken

Geschikt voor elke tuin
Uitgebreid assortiment
Snelle levering

Door met de juiste bevestigingsmaterialen een schaduwdoek strak te bevestigen, gaat het doek niet wapperen wanneer er een stevige wind staat. Het goed bevestigen van je schaduwdoek is ook belangrijk voor de levensduur en het gebruik van je doek. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je het schaduwdoek aan een muur of aan je schutting vastmaken. Daarnaast is er divers materiaal waarmee je een schaduwdoek kunt bevestigen.

Kies de juiste bevestigingsmaterialen voor jouw schaduwdoek

Per schaduwdoek staat aangeven welke soorten bevestigingsmaterialen geschikt zijn. Het harmonica schaduwdoek schuift bijvoorbeeld middels stalen kabels in de houten pergola. Met behulp van de bijgeleverde katrollenset is dit een fluitje van een cent. Voor een vierkante schaduwdoek gebruik je het beste plaatjes met oogjes. Hetzelfde geldt voor een driehoek schaduwdoek. Dit materiaal is zeer stevig, waardoor jouw schaduwdoek goed blijft hangen. Vervolgens trek je met behulp van de spanhaken het schaduwdoek strak. We bieden ook zonwering met zuignappen aan. Zo’n schaduwdoek is uiteraard het eenvoudigst om te bevestigen.

Meer bevestigingsmaterialen bekijken

Schaduwdoek bevestigen aan de muur

Wanneer je jouw schaduwdoek wilt bevestigen aan de muur met goed materiaal, gebruik je hiervoor een keilhuls voor steen en beton. Een keilhuls is perfect bevestigingsmateriaal voor in muren of beton. Haak het schaduwdoek eraan vast door middel van een karabijnhaak. Doordat de keilhuls gemaakt is van hoogwaardig rvs ontstaan er geen lelijke roestplekken op de muren.

Materiaal om een schaduwdoek aan een schutting, paal of gevel te bevestigen

Om je schaduwdoek aan een schutting, paal of gevel te bevestigen, gebruik je de zogenaamde oogplaatjes. Door oogplaatjes vast te schroeven aan je schutting, de paal of gevel zitten ze heel stevig vast. Vervolgens gebruik je een karabijnhaak om het schaduwdoek te bevestigen.

Materiaal voor een pergola met schaduwdoek

Wil je zelf een pergola maken om een schaduwdoek in te bevestigen? Maak dan gebruik van een speciale pergola-kit. In deze kit zit bevestigingsmateriaal waarmee je een stevige constructie maakt van jouw pergola. Wanneer je de palen van je pergola niet in de grond kunt verankeren, maak je gebruik van onze speciale vloerelementen. Wil je de pergola juist langer maken? Ga dan voor een verlengelement. Als je liever geen gedoe hebt, is het ook mogelijk om een volledige pergola met doek te kopen.

Bestel jouw benodigde bevestigingsmateriaal

Bij Schaduwdoeken.nl bestel je bevestigingsmateriaal voor een schaduwdoek eenvoudig online. Wij hebben diverse bevestigingssets en bevestigingsmaterialen, waarmee jij je schaduwdoek op verschillende manieren kunt bevestigen. Heb je vragen over het geschikte materiaal voor jouw schaduwdoek? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag als je belt naar 085 1305904 of een e-mail stuurt naar info@schaduwdoeken.nl. Ook kun je een afspraak maken om langs te komen in onze showroom in Doetinchem.

Schaduwdoeken
De waardering van www.schaduwdoeken.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 260 reviews.